Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldségleves kapros húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg leveszöldség(sárgarépa,fehérrépa ,zeller ,karalábé)
» 1 közepes vöröshagyma
» 25 dkg zöldborsó (télen fagyasztott )
» 25 dkg gomba
» 5 dkg zsír,vagy olaj
» 1 evőkanál liszt
» 1-2 db.húsleveskocka
» őrőlt bors
» kakukkfű
» só
» aprított petrezselyem
» A húsgombóchoz:
» 50 dkg darált hús,(sertés,baromfi)
» 10 dkg kerekszemű rizs
» 1 kis vöröshagyma,3 gerezd foghagyma
» majoránna,egy csokor kapor (télen szárított)
» 1 tojás
» őrőlt bors
» valamint 2-3 dl tejszín
» aprított petrezselyem,citromlé ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
A zöldségeket és a gombát daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
Felhevített zsiradékon a zöldségeket magas hőfokon a hagymákkal együtt pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a gombát, és tovább pároljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, a leveskockával, kakukkfűvel fűszerezzük.
Amikor a leves újra forr, nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából, a levesbe eresztjük, együtt főzzük lassan kb. fél órát.
A főzés végén tejszínnel dúsítjuk, petrezselyemzölddel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.10 10:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csokor kapor, levest feltesszük, gombát daraboljuk, hagymákat finomra, zöldségeket magas, hagymákkal együtt, leves újra, húsos masszából, levesbe eresztjük, főzés végén, összekeverjük, húsleveskocka, hozzávalókkal, leveskockával, Zöldségleves, petrezselyem, húsgombóchoz, petrezselyem, húsgombóchoz, húsgombóccal, leveszöldség, vöröshagyma, megpároljuk, Felhevített, felengedjük, kakukkfűvel, fűszerezzük, fűszerezzük, citromlével, zöldségeket, zöldségeket, pihentetjük, tálalhatjuk, vöröshagyma, fagyasztott, zsiradékon, közepes vöröshagyma, zöldborsó télen fagyasztott, gomba, zsírvagy olaj, evőkanál liszt, húsleveskocka, őrőlt bors, kakukkfű, aprított petrezselyem, húsgombóchoz, darált hús sertésbaromfi, kerekszemű rizs, tojás, őrőlt bors, valamint tejszín,
Kókuszos kocka
0 komment 4 ember kedveli
Túrós kókuszgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Karamelles tejszínkrémes sütemény
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos csillagok
0 komment 4 ember kedveli
Karfiolfelfújt
1 komment 5 ember kedveli
Kókuszos kölesgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos amerikai palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Madártej krém habbal
0 komment 13 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 19 ember kedveli
Boros-káposztás pogácsa
1 komment 17 ember kedveli
Citromos túrotorta
0 komment 4 ember kedveli
Sült császáros gomba felfújt
0 komment 5 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Amerikai krémes
0 komment 3 ember kedveli
Keksztekercs
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.